Az adás rendben lement, simán teljesitve volt a 3 óra. Adás lejjebb olvasható. Próbáltam felvenni, de sikeresen kifagyott a program, úgyhogy nem maradt meg az utókornak. A múltkori Apocalyptica adás sikeresen fel lett véve, ha van rá igény, vihető, csak rám kell irni.

 

 

Hammerfall

 

1) Hammerfall – The dragon lies bleeding (Glory to the brave)

2) Hammerfall – The metal age (Glory to the brave)

3) Hammerfall – Glory to the brave (Glory to the brave)

 

A HammerFall egy svéd heavy metal/power metal zenekar. 1993-ban alapította Oscar Dronjak. Összeszedte barátait, és számok írásába kezdett. Ebben az időben több tag másik zenekarban is játszott, így sokat nem foglalkoztam a Hammerfall-lal. 1996-ban lecserélték az énekest, és teljes erővel kezdtek el dolgozni. Felvettek egy rövid demót, amit elküldtek egy holland kiadónak, a Vic Records-nak. A következő egy év az album elkészítésével telt, majd 1997-ben megjelent az első Hammerfall stúdióalbum Glory to the brave címmel. Hollandiában jelent meg az album, majd felfigyelt rá a Nuclear Blast kiadól. Később megvették az album jogait, majd világszerte kiadták az albumot.

1997-ben jött a következő album, Legacy of kings címmel.

 

4) Hammerfall – At the and of the rainbow (Legacy of kings)

5) Hammerfall – Remember yesterday (Legacy of kings)

6) Hammerfall – Let the hammer fall (Legacy of kings)

 

Hosszú koncertezés után a zenekar tagjai kis szünetet tartottak, hogy családjukkal lehessenek, valamint hogy új dalokat írjanak az új albumhoz. 8 hetes stúdiómunka után megszületett a Hammerfall 3. stúdióalbuma, mely a Renegade címet kapta. 2001-ben kezdetét vette a zenekar második világturnéja. A Renegade album borítóján található vár mása volt felépítve a színpadra a turné folyamán.

 

7) Hammerfall – Renegade (Renegade)

8) Hammerfall – Allways will be (Renegade)

9) Hammerfall – Angel of mercy (Crimson thunder)

 

2002-ben jött az új album, a Crimson Thunder. Ez az egyetlen albumuk, amelyen nincsen olyan szám, amiben szerepel a „Hammer” szó. Az album utáni turnét félbe kellett szakítaniuk, ugyanis az énekes karambolozott.

2005-ben újabb album érkezett. Ez volt a Chapter V: Unbent, Unbowed, Unbroken. Mint a neve is mutatja, a zenekar 5. stúdióalbumáról van szó.

 

10) Hammerfall – In memoriam (Crimson thunder)

11) Hammerfall – The templar flame (Chapter V: Unbent, Unbowed, Unbroken)

12) Hammerfall - Secrets (Chapter V: Unbent, Unbowed, Unbroken)

 

A 2006-os Threshold megjeléne után jött a hír, hogy a zenekar addigi basszusgitárosa saját döntés alapján elhagyja a zenekart. Döntését azzal indokolta, hogy már nem érzi jól magát a zenekarral, valamint szeretne más projektekre összpontosítani.

 

13) Hammerfall – Threshold (Threshold)

14) Hammerfall – Shadow empire (Threshold)

15) Hammerfall – No sacrifice, no victory (No sacrifice, no victory)

 

A Hammerfall jelenlegi utolsó albuma a No sacrifice, no victory, mely 2009-ben jelent meg. Ezen az albumon debütált a zenekar új gitárosa.

 

16) Hammerfall – Legion (No sacrifice, no victory) (1:01)

17) Hammerfall – Any means necessary (No sacrifice, no victory)

18) Hammerfall – Life is now (No sacrifice, no victory)

Sonata Arctica

 

19) Sonata Arctica – Blanck File (Ecliptica)

20) Sonata Arctica – Kingdom for a Heart (Ecliptica)

21) Sonata Arctica – Fullmoon (Ecliptica)

 

A Sonata Arctica egy finn heavy metal együttes, amelyet 1996-ban alapítottak. Akkoriban a Tricky Beans névvel kerültek be a metál közösségbe. Hamarosan rögzítettek 3 demót. 1997-ben a nevüket Tricky Meansre változtatták, és ettől a ponttól 1999-ig tartó időszakban alakult ki a csapat stílusa, a gyors, dallamos és a billentyű-orientált heavy metál, a tiszta és magas énekhang. Tonyra, mind oly sokakra akkoriban, nagy hatással volt a Startovarius hangzása, azért emlegetik néhol együtt is őket.

 

22) Sonata Arctica – The end of this chapter (Silence) (0:30)

23) Sonata Arctica – Land of the Free (Silence)

24) Sonata Arctica – Weballergy (Silence)

 

1999-ben a csapat felvette újabb demójukat, a FullMoont a kemi Tico Tico Stúdióban, ami az első igazi metál számuk volt. A demót a Spinefarmhoz is elküldték. Még ebben az évben felvették a Sonata Arctica nevet, és megjelent első kislemezük Finnországban, az UnOpened. Mivel számaik felkerültek a toplistákra, az együttes már könnyen talált kiadót, hogy zenéjük a világ minden pontjára eljusson. Ezt kihasználva el is készítették első nagylemezüket, az Ecliptica-t.

 

25) Sonata Arctica – Still loving you (Winterheart's guild)

26) Sonata Arctica – Draw Me (Winterheart's guild)

27) Sonata Arctica – I Want Out (Winterheart's guild)

 

2000 elején a Sonata Arctica a Stratovarius-szal, és a Rhapsody-val együtt indult Európa körüli turnéra. Marko Paasikoski közben visszatért a basszusgitár húrjaihoz, leváltva Janne-t.

2000 végétől az együttes a következő albumukon dolgozott – ez volt a Silence – amit 2001 júniusán jelentettek meg. Ezt egy nagyméretű koncertturné követte, szinte mindenütt Európában, és Japánban is. 2002-ben a Sonata Arctica már Amerikába is eljutott, koncertet adva Brazíliában és Chilében.

 

28) Sonata Arctica – White Pearl, Black Oceans (Reckoning Night)

29) Sonata Arctica – The Boy Who Wanted to be a Real Puppet (Reckoning Night)

30) Sonata Arctica – Blinded No More (Reckoning Night)

 

2002 végén Härkin személyes okokra hivatkozva elhagyta a bandát. A harmadik albumukat Jens Johansson (Stratovarius) ideiglenes segítségével hozták létre, valamint Tony is vállalt billentyűs szerepet. Az album végül 2003-ban jelent meg.

A csapat kiadót váltott, ezentúl a legnagyobb európai kiadócég, a Nuclear Blast adja ki munkáikat.

2004 elején az együttes az Iron Maiden előzenekaraként játszott annak japán turnéján.

A Reckoning Night-ot 3 hónapon keresztül rögzítették, majd októberben kiadták. Egy bemutató koncert következett volna, de a már népszerűvé vált Nightwish meghívta őket egy európai turnéra, és így megváltoztak a tervek. Több mint 10 000 ember hallotta ezeken a koncerteken a Sonata Arcticát.

 

31) Sonata Arctica – The Harvest (Unia)

32) Sonata Arctica – It Won't Fade (Unia)

33) Sonata Arctica – Fly With the Black Swan (Unia)

 

2006 decemberétől a csapat megkezdte következő stúdióalbumjuk rögzítését. Most először finn nevet adtak az albumnak – Unia –, ami május 25-én jelent meg. Ez az album kisebb fordulópont a csapat életében, ugyanis kicsit eltér a stílus az előző albumoktól, és ugyanekkor logót is változtattak.

2009-ben jott ki a jelenlegi utolsó albumuk, a The Days of Grays. A zenekar billentyűse így írta le az albumot: "egy kicsit durvább, de nem olyan osszetett, mint a 2007-es Unia album. Azonban ez nem egy vissza-a-gyokerekhez album. A zenekar minden védjegye megtalálható ebben az albumban, szólók, rengeteg ének és néhány lassú szám is."

 

34) Sonata Arctica – Dethaura (The Days of Gray)

35) Sonata Arctica – Flag in the Ground (The Days of Grays)

36) Sonata Arctica – Zeroes (The Days of Grays)

 

 A következő adás 2009. november 18-án, szerdán lesz, este 20:00-23:00. Pokolgép lesz teritéken.

Címkék: adások

A bejegyzés trackback címe:

https://esszencia.blog.hu/api/trackback/id/tr141526697

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása